BERRİN KUPİK/RESSAM

İzmir doğumluyum. Halen İzmir’ de yaşamaktayım. Bir kız çocuğum var. Ressam, şair, köşe yazarı olarak sanat hayatımı sürdürüyorum. Aynı zamanda yaşam koçluğu yapmaktayım ve tasarım ‘handmade’ ürünler üretmekteyim.

   Her sanatçının ilham kaynağı genelde çocukluk yıllarında başlar. Benim de aynı şekilde çocukluk yıllarımda resim ve şiir olarak başladı. Gazete kupürlerinde beğendiğim portre resimleri ve deterjan kutularındaki el resimlerini çizerek başladım. Öğrenim yıllarından sonra şiire devam etsem de bol seyahat gerektiren yoğun bir iş hayatı nedeni ile uzun yıllar resme ara verdim. Fakat sanat ruhuyla doğmuş bir kişi olarak bana hitap eden her şeye resim gözüyle bakıyor ve hayalimde canlandırıyordum. Seyahatlerimde fırsat buldukça özlü sözler ve şiirler yazıyordum. Minik skeçler yazıyor; ayrıca karikatürler karalıyordum. İş yükümün hafiflemesi ile tekrar resme döndüm. Portre çalışmalarına ağırlık veriyorum. Doğa ve hayvan sevgisi ağırlıkta olan biri olarak hayvan resimlerim çoğunluktadır. Özellikle de atları resmetmeyi çok seviyorum. Bir çok sergiye katıldım. Bundan sonra da sadece şahsi sergilerim için çalışmalara devam etmekteyim. Resimlerim, uluslararası bir sitede satılmaktadır. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir araştırma sonucu, Akdeniz Sanatçıları Ansiklopedisi’nde yer aldım.

   Emekliliğim ile birlikte, hayata geçirmek istediğim projelerimi de bir bir başarmaya gayret ediyorum.

   Ayrıca çok uzun yıllardır planladığım bir kitap projem için  hazırlık aşamasındayım. Başlangıç noktasında  araştırma, özel izinler, bol seyahat ve birçok resmi prosedür gibi altyapı gerektiren bir kitap olacağı için zor aşamaları aşmanın hazırlıkları içerisindeyim. 

   Ayrıca şu sıralar bir süreliğine ara versem de bir haber gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktayım. Sanat adına, yaşama dair, felsefe ve psikoloji adına yazılar yazmaktayım. 

   Şiir kitabım için ayırdığım en güzel şiirlerim şanssızlık eseri kaybolsa bile sadece süreç biraz daha uzamış oldu. Duygunuzu, kaleme aldığınız her şiir, şairin çocuğu gibidir. Tıpkı, her ressamın eseri gibi her yazarın kitabı gibi. Beyin, beden ve gücünüzün emeğidir çünkü.

   İstanbul Üniversitesi‘nden aldığım Yaşam Koçluğu eğitimimden de yola çıkarak zamansızlıktan geniş çaplı olmasa da yakın çevreme seanslar uygulamaktayım. 

   Tüm bunların dışında, zevk ve becerinin birleşiminden doğan, tamamen el tasarım (Handmade) ürünleri yapıyorum. Kafamda tasarlayarak başladığım ürünler, yapım aşamasında başka bir şekle ve başka bir forma dönüşüyorlar. Bir eşi dahi olmayan bu ürünleri yapmanın hazzı, bana hayatın yoğunluğunda adeta terapi gibi geliyor. 

   Keşke zamanım daha çok olsa, ruhuma iyi gelen enstrümanları çalmayı öğrenmek isterim. Şimdilik, devam eden ve beni yansıtan yaptığım her işin bitiminde, zamanın ve sağlığın elverdiği ölçüde sırada bekleyen projelerin başarıyla gerçekleştirilmesi dileğiyle…

Berrin Kupik